Crni kim kao preventiva i tretman za kancer

Crni kim i kancer

U nekim dijelovima svijeta crni kim se postuje kao jedna od najmocnijih antikancerogenih biljaka koje postoje.
Vazno je napomenuti da ulje crnog kima nije lijek, nego namirnica i pomocno ljekovito sredstvo koje dodatno pomaze i dopunjava efikasnost prirodnih ili konvencionalnih terapija.

Upotreba ulja ili sjemena crnog kima ne djeluje na pojedinacni organ ili poremecaj, nego na cjelokupan organizam i to tako sto jaca imuni sistem i pomaze detoksikaciji preko organa za varenje i debelog crijeva.

Veliki broj istrazivanja sprovedenih na sjemenu crnog kima je pokazao da jedinjenja iz ovog sjemena pomazu borbi protiv bolesti tako sto stimulisu stvaranje kostane srzi, prirodnog interferona i imunih celija.

Istrazivanja takodje pokazuju da bi ulje crnog kima moglo pomoci osobama sa rakom. Zahvaljujuci sterolu i beta-sitosterolu koji imaju antikancerogena svojstva, ulje crnog kima djeluje kao dobra preventiva.

Istrazivanja su pokazala da redovno uzimanje sjemena ili ulja crnog kima moze sprijeciti rast i sirenje celija raka u debelom crijevu, kao i sprecavanje i tretman mnogih drugih vrsta raka.

Neke od studija o djelovanju crnog kima na kancer

  • Istrazivaci sa Imunobioloske laboratorije za kancer u Juznoj Karolini su ustanovili da crni kim stimulise aktivnost neutrofilnih granulocita.Neutrofilni granulociti su najzastupljeniji tip bijelih krvnih zrnaca koji pronalaze celija raka i unistavaju ih prije nego sto se razviju u tumore.

Ustanovljeno je da je ulje crnog kima povecalo stepen rasta kostane srzi za cak 250%, a inhibiralo rast tumora za 50%.

Osim sto stimulise stvaranje kostane srzi i celija imunog sistema’, napisali su autori studije, ‘ulje crnog kima pomaze proizvodnjiinterferona, stiti normalne celije od stetnih uticaja raznih virusa, unistava celije tumora i povecava broj B celija koje proizvode antitijela.’

  • Strucnjaci iz Laboratorije za istrazivanje raka sa Hilton Hed Ajlanda u Juznoj Karolini, istakli su svoj veliki uspjeh u terapiji tumora i to bez negativnih sporednih efekata uobicajene hemoterapije.

Ulje crnog kima je vjerovatno najzdravije ulje koje mozete unijeti u svoj sistem. Svaki put kada ga uzmete, podsticete svoj imuni sistem da se bori u vase ime i da povecava broj odbrambenih celija.” Ovim rijecima Gari Nul sa ‘Progresivnog radio netvorka’ objasnjava sposobnost ulja crnog kima da poboljsa imuni sistem i uspjesno se bori sa kancerom i HIVom.

  • Dr Hvida Arafat iz Kimel Centra za kancer na Univerzitetu Dzeferson, predvodila je nekoliko istrazivanja koristeci crni kim (Nigella Sativa) u tretiranju raka pankreasa.Rezultati su bili zapanjujuci sa 80% uspjehom.

    Doktorica Arafat je dodala: “Nigella Sativa pomaze pri tretiranju sirokog spektra bolesti, ukljucujuci neke imune i inflamatorne poremecaje. Neke ranije studije su vec pokazale antikancerogenu aktivnost kod raka prostate i debelog crijeva, kao i antioksidativna i antiinflamatorna dejstva.”

Studija o kanceru pankreasa je bila pocetak mnogih buducih istrazivanja o uticajima crnog kima na kancer.

  • Posebna ispitivanja su provedena u vezi sa rakom dojke koja su pokazala sposobnost ulja crnog kima da iskorijeni celije raka i omoguci dobro zdravlje zenama sirom svijeta.

  • Bogata dokumentacija pokazuje svjedocenja mnogih koji su se uz pomoc ulja crnog kima izlijecili od raznih vrsta raka kao sto je rak stomaka, kostiju i tumor na mozgu.

Zakljucak mnogih studijskih grupa je da kada osoba posjeduje snazan imuni sistem, celije raka se unistavaju prije nego sto postanu rizik za zdravlje. Crni kim je jedan od izvrsnih kandidata u preventivi i lijecenju raka sto predstavlja izuzetno obecanje u buducim klinickim ispitivanjima.

Preporuceni nacin uzimanja crnog kima za kancer i tumore

Protokol je vrlo jednostavan:
Uzeti 1 cajnu kasiku ulja crnog kima sa malo nepasterizovanog meda tri puta dnevno: sat prije dorucka, rano popodne i pred spavanje.
Ili mozete dodati malo varijacija:
– Ujutro uzeti jednu cajnu kasiku ulja sa pola cajne kasike nepasterizovanog meda sat prije dorucka.
– Poslije podne uzeti jednu cajnu kasiku ulja sa svjeze iscijedjenim sokom narandze.
– Navece prije spavanja uzeti jednu cajnu kasiku ulja sa pola cajne kasike nepasterizovanog meda.
Osim toga, neophodno je da se prati preporucena antiinflamatorna dijeta za kancer, uz umjerenu fizicku aktivnost i umjereno izlaganje suncu. Vazno je da se izbjegava stres. Utvrdjeno je da je stres jedan od glavnih uzrocnika vecine oboljenja, ukljucujuci kancer.
Vazno: Savjeti i preporuke na nasim stranicama su za informativnu namjenu. Konsultujte se sa strucnim licem prije upotrebe bilo kojeg pomocnog ili alternativnog preparata.

 ulje crnog kima protiv tumora i kancera