Ulje Crnog Kima Doziranje i koristenje

Ulje crnog kima doziranje i kako ga pravilno koristiti

Ulje crnog kima doziranje
Sjeme crnog kima moze se koristit kao zacin ishrani. Ako zelite, mozete ga malo istucati, ali nije neophodno.

Doziranje ulja crnog kima poprilicno je jednostavno. Preporucuje se 3 cajne kasikice dnevno jedan sat prije jela. To jest na prazan stomak.
Za vecinu osoba koje zele ojacati imuni sistem i sprijeciti ili umanjiti sanse za dobijanje bolesti doziranje na ovaj nacin je sasvim zadovoljavajuce. Ulje se moze uzimati na razne nacine. Neke smo vec opisali na drugim web stranicama, ali evo nekoliko najjednostavnijih nacina. Protokoli i upute za doziranje za specificne bolesti je opisano na posebnim web stranicama.

  • Jedna cajna kasikica ulja crnog kima pomjesana u jogurt. Koliko jogurta, zavisi od vaseg ukusa. Mozete dozirati u pola kafene soljice ili u punu casu jogurta.
  • Jedna cajna kasikica u malo meda. Prakticno za djecu i osobe koje ne vole jogurt. Doziranje ulja crnog kima u medu se ne preporucuje diabeticarima i gojaznim osobama.
  • Ulje crnog kima doziranje na salati. Ulje ima prijatan ukus dat ce dodatnu aromu salati. Posto se uzimanje ulja crnog kima regularno preporucuje prije jela, da bi se dobio isti efekat na salatu mozete dodati i vise od jedne kasikice. Ako spremate obrok samo za sebe, dvije kasikice je dovoljno. Ako se salata sprema za cijelu porodicu, dodajte dvije kasikice za svaku odobu.
  • Ulje crnog kima doziranje za tumor
  • Ulje crnog kima doziranje za diabetes
  • Ulje crnog kima doziranje za migrenu

Vec sam pomenuo da neki proizvodjaci za doziranje ulja crnog kima preporucuju vece kolicine nego sto smo opisali na ovom web sajtu. Razlog ovome je zelja za vecom prodajom, ali apsolutno nema potrebe za vecim dozama nego sto je opisano ovdje. Neki proizvodjaci cak i nemaju doziranje ulja crnog kima na ambalazi. Ovo se posebno odnosi na proizvodjace sa bliskog istoka gdje je ulje crnog kima dio svakodnevne upotrebe.

4 thoughts on “Ulje Crnog Kima Doziranje i koristenje”

  1. pocela sam da koristim ulje crnog kima za sebe, zbog zeluca., i reumattskog artritisa,, ali me interesuje ,,jos za kandidu,sin mi ima kandidu u crevima..tj stolici je pronadjena..nestane pa opet.. koliko je delotvorno i koliko dugo se uzima..tj ima li pauze,posle bocice 250ml…pozdrav..Hvala..inace moja jedna kcer i zet piju za sve kao preventivu..

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.