Ulje Crnog Kima, najbolje ulje za organizam

Ulje crnog kima je vjerovatno najzdravije ulje koje mozete unijeti u svoj sistem.

Ulje Crnog Kima organicko
Ulje crnog kima ima prijatan miris u ukus te se moze koristiti i u salatama!

Svaki put kada uzmete ulje crnog kima, podsticete svoj imuni sistem da se bori u vase ime i da povecava broj odbrambenih celija.” Ovim rijecima se Gari Nul sa ‘Progresivnog radio netvorka’ poziva na sposobnosti ulja crnog kima da poboljsa imuni sistem i uspjesno tretira kancer i HIV.
Mnogi se slazu da su ove rijeci apsolutna istina. Ulje crnog kima se koristio u lijecenju raznih bolesti preko 2,000 godina.

Medjutim, iako se crni kim koristio vijekovima, tek u zadnjih cetrdeset – pedeset godina se poceo shvatati istinski potencijal ovog ljekovitog sredstva. Pocetno se koristio uglavnom za migrene, astmu i alergije. Sada je pokazano da je ulje crnog kima uspjesan u stimulisanju imunog sistema, tretiranju HIV-a i lijecenju kancerogenih tumora. Ovo su, osim srcanih bolesti za koje se crni kim takodje pokazao uspjesan, tri najozbiljnija problema sa kojima smo danas suoceni.

Ulje Crnog kima unistava tumor na pankreasu

Dr Hvida Arafat iz Kimel Centra za kancer na Univerzitetu Dzeferson, predvodila je nekoliko istrazivanja koristeci ulje crnog kima (Nigella Sativa) u tretiranju raka pankreasa.

Rezultati su bili zapanjujuci sa 80 postotnom smrtnoscu celija raka!

Doktorica Hvida Arafat je dodala: “Nigella sativa pomaze pri tretiranju sirokog spektra bolesti, ukljucujuci neke imune i inflamatorne poremecaje. Neke ranije studije su vec pokazale antikancerogenu aktivnost kod raka prostate i debelog crijeva, kao i antioksidativna i antiinflamatorna dejstva.”

Zahvaljujuci internetu informacije o crnom kuminu se sire mnogo brze nego ranije. Ovo dovodi do mnogo vece potraznje za uljem. Na zalost mnogi koriste novonastalo interesovanje za ovim proizvodom i u cilju zarade prodaju nisko kvalitetna i razblazena ulja.

Zbog slicne boje, pa cak i mirisa, neki trgovci mjesaju ulje crnog kima za uljem pecenog susamovog sjemena. Na svu srecu susamovo ulje nije stetno, cak naprotiv ima i svoje ljekovite osobine, ali ni blizu onoliko koliko ulje crnog kima. Ako znate da je nabavna cijena ulja crnog kima na veliko izmedju 120 i 200 dolara, a litar susamovog oko 8 dolara, jasno vam je zasto neposteni trgovci ovo rade.
Neka uljacrnog kima imaju sertifikate da su organickog porijekla, sto u svakom slucaju nije lose, ali postoje i kvalitetna ulja koja nisu sertifikovana. Bilo kako bile, probajte nabaviti ulje od renomiranih trgovaca koji tacno znaju porijeklo. Pogledajte Internet Biljnu Apoteku “Dr Hasanagic” gdje se ponekad moze naci ulje crnog kima.

Od 2. januara 2018 ulje crnog kima može se kupiti u Biljnoj Apoteci Naturale u ulici Maršala Tita 4 na Marijin Dvoru u Sarajevu.

Ima li korištenje ulja crnog kima neke negativen posljedice

Ovu temu smo obradili na ovoj stranici Ulje Crnog Kima Nuspojave

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.